Fot – Haglunds hælMellom hælbeinet og akillessenen finnes en slimpose. Denne kan bli betent på grunn av kronisk irritasjon og trange sko. Etter hvert kan denne irritasjonen føre til bein- og bruskdannelse bak på hælbeinet – det vokser frem en kul på en allerede prominent knokkel. Røntgen med skråbilder viser som regel denne kulen (Haglunds hæl). I første omgang må man bygge opp under hælen for å avlaste trykket. Sko (og slalåmstøvler) må blokkes ut.

Operasjonen
Ved langvarige plager og betydelig kul kan det bli nødvendig å fjerne kulen kirurgisk. Operasjonen gjøres i lokalbedøvelse og med avslappende medisin. Det legges på en gipsskinne som pasienten beholder i 2 uker. Deretter starter et opptreningsprogram og tilbakegang til bruk av vanlige idrettsko etter hvert som irritasjon i området er gått tilbake. Tiden det tar avhenger av hvilken idrett man driver. Man må minst regne med 8 uker før man kan gjenopptar vanlig trening.

Komplikasjoner
Komplikasjoner er sjeldne, men dersom det oppstår økende hevelse, smerter eller røde og væskende sår, kan det tyde på infeksjon og du må ta kontakt med oss eller annen lege/legevakt

Leave your thought